Hopp til innhold

Frieringer - Forlovelsesringer - Gifteringer

Tradisjonelt har vi brukt en glatt ring på høyre hånd i gult gull. Bredden på ringen har variert gjennom tidene, på 70 tallet gjerne 9 og 10 mm brede. Ulempen med brede ringer er at de er ukomfortable å bruke, en stor flate gjør baksiden av ringen klam og ubehagelig. Har man brede ringer er det mulig å endre disse til smalere og mer behagelige ringer.

Vi anbefaler alltid å velge innvendig buet ring, de er langt mer behagelige å bruke, og det er skjelden de sitter så fast at man må sage de av for å få de løs.

Ikke velg ringer som er for små, det betyr nesten alltid trøbbel. Har du problem med å få av ringen oppsøk en gullsmed og få ringen målforandret! Noen tips dersom ringen sitter fast, prøv med håndkrem eller kjøl ned hånden og ta av ringen da. Ikke ta den på igjen!

Få ordnet ringen og bruk en gullsmed som kan å ta ringmål! Greier du ikke å få av ringen må du gå til en gullsmed som har spesialverktøy til å gjøre det, ikke prøv selv med avbiter eller lignende, ringen blir så skadet at den er mye verre å reparere etterpå.

Ved kjøp av ringer er det ytterst viktig at man tar skikkelig ringmål, ikke stol på enkle løsninger som diameter eller lillefingeren, det blir som oftest feil. Bruk fagfolk som vet hvordan man tar ringmål og som er i stand til å rette opp dersom ringmålet blir feil.

Gifteringen har tradisjonelt vært forlovelsesringen, men idag ønsker stadig flere å gi en ring som symbol på forlovelsen. Ofte er det en diamantring, men det er ingen faste regler for hva det skal være. Men dette skal være en ring som skal vare og ikke velg de billigste alternativene, de er som oftest altfor spinkle og tåler ikke å bli brukt. Det kan gjerne være en solid og vakker ring i sølv dersom budsjettet ditt ikke strekker til en kostbar diamantring.

Husk at bruker du en ring 24 timer i døgnet året rundt, ja så skal den være bra solid! Det er ikke mange produkter som tåler så mye bruk!

Vi har et stort utvalg i diamantringer i prisklasser fra under 3000,- og oppover. Ringene på bildet over koster mellom 6000,- og 16500,-  på disse modellene er det et hjerte i fatningen, alle disse passer flott som forlovelsesring.

Her er en ring fra Rivoir, tysk produsert og med diamanter i senter og rundt sentersteinen. Den store diamanten i midten er "cushionslipt". Et kunstverk av en ring!

Ringen under kommer fra Furrer Jacot, til disse kan du velge diamanten selv. Enten om du kjøper fra Furrer Jacot eller du har en diamant som du vil bruke omigjen.

Design dine egne ringer her

Del denne siden med andre!

Share on Facebook

Personvernerklæring